-
Priprema20 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja.
Dodajte luk i paprike. Dinstajte 3-4 minute, a zatim dodajte paradajz pastu. Izmiješajte.
Dodajte vodu i kuhajte još 2-3 minute.
Luk i paprike dodajte u zdjelu sa piletinom.
Zatim dodajte origano, po želji bibera i soli, feta i emmental sir. Izmiješajte.
Pećnicu zagrijte na 170°C.
Tepsiju 28x36 cm premažite maslinovim uljem, stavite jednu jufku i pouljite. Redajte jufke svaku premazujući maslinovim uljem dok ne potrošite pola pakovanja.
Zatim dodajte sav fil i pokrijte preostalim jufkama na isti način.
Pecite oko 60 minuta. Nakon što izvadite iz pećnice, sačekajte da se malo ohladi prije posluživanja.
Pita sa piletinom i paprikama
Sastojci
Follow The Directions
U tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja.
Dodajte luk i paprike. Dinstajte 3-4 minute, a zatim dodajte paradajz pastu. Izmiješajte.
Dodajte vodu i kuhajte još 2-3 minute.
Luk i paprike dodajte u zdjelu sa piletinom.
Zatim dodajte origano, po želji bibera i soli, feta i emmental sir. Izmiješajte.
Pećnicu zagrijte na 170°C.
Tepsiju 28x36 cm premažite maslinovim uljem, stavite jednu jufku i pouljite. Redajte jufke svaku premazujući maslinovim uljem dok ne potrošite pola pakovanja.
Zatim dodajte sav fil i pokrijte preostalim jufkama na isti način.
Pecite oko 60 minuta. Nakon što izvadite iz pećnice, sačekajte da se malo ohladi prije posluživanja.
Ocijeni