Pitta s gljivama i sirom

Pitta s gljivama i sirom
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    20 min

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati mlijeko, vodu, 2 kašike maslinovog ulja, šećer i kvasac Izmiješati.

Korak 2

Sačekati 5 minuta, a zatim dodati brašno i so.

Korak 3

Miješati 4-5 minuta, dok ne dobijete glatko tijesto.

Korak 4

Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji 1h ili dok se tijesto ne udvostruči.

Korak 5

Tijesto podijeliti na 6 jednakih dijelova.

Korak 6

Uz pomoć oklagije oblikovate krugove dijametra 20 cm.

Korak 7

Na srednje jakoj temperaturi zagrijati tavu.

Korak 8

Peći tijesto 1-2 minute sa svake strane.

Korak 9

Zagrijati pećnicu na 180°C.

Korak 10

Gljive izrezati na kriše, luk sitno isjeckati, a edamer naribati.

Korak 11

U tavi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja. Dodati gljive i luk. Pržiti 5-6 minuta, a zatim skinuti s vatre.

Korak 12

Pleh obložiti papirom za pečenje. Na njega staviti 3 pite, ostavljajući između njih razmaka.

Korak 13

Na svaku ravnomjerno rasporediti gljive i sir. Poklopiti preostalim pitama.

Korak 14

Peći 10 minuta.

Korak 15

Poslužiti toplo.

Pogledajte još