- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano
-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba3
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte mljeveno juneće meso, luk, bijeli luk, senf, krušne mrvice, jaje, origano, 2 kašike ulja, so i biber. Miješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.
Dobijenu smjesu podijelite na 4 jednaka dijela i oblikujte pljeskavice.
U zdjelu dodajte krompir, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber. Izmiješajte.
Prebacite krompir u fritezu na vrući zrak i pecite ga 20 minuta na 180°C.
Nakon 20 minuta otvorite fritezu i izmiješajte pomfrit, a zatim preko stavite pljeskavice u kuhajte još 20 minuta.
Pljeskavice i pomfrit iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte mljeveno juneće meso, luk, bijeli luk, senf, krušne mrvice, jaje, origano, 2 kašike ulja, so i biber. Miješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.
Dobijenu smjesu podijelite na 4 jednaka dijela i oblikujte pljeskavice.
U zdjelu dodajte krompir, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber. Izmiješajte.
Prebacite krompir u fritezu na vrući zrak i pecite ga 20 minuta na 180°C.
Nakon 20 minuta otvorite fritezu i izmiješajte pomfrit, a zatim preko stavite pljeskavice u kuhajte još 20 minuta.
Ocijeni