-
Priprema10 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba3
Otkrijte na koji način možete ispeći gljive u pećnici, tako da budu zlatno smeđe. Za ovaj recept možete koristiti bilo koju vrstu gljiva.
Sastojci
Koraci
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Pleh obložite papirom za pečenje.
U zdjelu dodajte gljive, maslinovo ulje i majčinu dušicu. Izmiješajte a zatim u jednom sloju rasporedite na pleh.
Pecite povremeno miješajući 20-25 minutam ili dok sva oslobođena tekućina iz gljiva ne ispari.
Zatim dodajte bijeli luk, so i biber. Pecite još 5-10 minuta, dok gljive ne porumene.
Poslužite sa peršunom i čili papričicom.
Portobello gljive iz pećnice
Sastojci
Follow The Directions
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Pleh obložite papirom za pečenje.
U zdjelu dodajte gljive, maslinovo ulje i majčinu dušicu. Izmiješajte a zatim u jednom sloju rasporedite na pleh.
Pecite povremeno miješajući 20-25 minutam ili dok sva oslobođena tekućina iz gljiva ne ispari.
Zatim dodajte bijeli luk, so i biber. Pecite još 5-10 minuta, dok gljive ne porumene.
Poslužite sa peršunom i čili papričicom.
Ocijeni