-
Priprema20 min
-
Kuhanje1 h
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U šerpi otopiti maslac. Dodati kobasicu. Pržiti nekoliko minuta, dok ne porumeni. Kobasicu izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
U šerpu dodati luk, mrkvu i so. Pržiti 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodati brašno, pržiti uz miješanje 2-3 minute.
Dodati bijeli luk i aleva papriku. Pržiti još 1 minut.
Dodati temeljac. Izmiješati.
Dodati krompir i lovorov list. Nakon što zavri kuhati oko 30 minuta. Zatim dodati grašak. Kuhati još 10 minuta.
Dodati kobasicu, sirće i vrhnje za kuhanje. Kuhati još 5-6 minuta. Poslužiti odmah.
Povrće s kobasicom
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi otopiti maslac. Dodati kobasicu. Pržiti nekoliko minuta, dok ne porumeni. Kobasicu izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
U šerpu dodati luk, mrkvu i so. Pržiti 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodati brašno, pržiti uz miješanje 2-3 minute.
Dodati bijeli luk i aleva papriku. Pržiti još 1 minut.
Dodati temeljac. Izmiješati.
Dodati krompir i lovorov list. Nakon što zavri kuhati oko 30 minuta. Zatim dodati grašak. Kuhati još 10 minuta.
Dodati kobasicu, sirće i vrhnje za kuhanje. Kuhati još 5-6 minuta. Poslužiti odmah.