Povrće s kobasicom

Povrće s kobasicom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    1 h
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpi otopiti maslac. Dodati kobasicu. Pržiti nekoliko minuta, dok ne porumeni. Kobasicu izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.

Korak 2

U šerpu dodati luk, mrkvu i so. Pržiti 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.

Korak 3

Dodati brašno, pržiti uz miješanje 2-3 minute.

Korak 4

Dodati bijeli luk i aleva papriku. Pržiti još 1 minut.

Korak 5

Dodati temeljac. Izmiješati.

Korak 6

Dodati krompir i lovorov list. Nakon što zavri kuhati oko 30 minuta. Zatim dodati grašak. Kuhati još 10 minuta.

Korak 7

Dodati kobasicu, sirće i vrhnje za kuhanje. Kuhati još 5-6 minuta. Poslužiti odmah.

Pogledajte još