-
Priprema25 min
-
Kuhanje1 h
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U šerpu dodati suncokretovo ulje i brašno. Pržiti na niskoj temperaturi uz često miješanje oko 10 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.
Zatim dodati luk, celer i papriku. Pržiti 5-6 minuta dok povrće ne omekša.
Dodati paradajz i pržiti još 2-3 minute.
Zatim dodati temeljac, crveni grah, bamiju i tikvicu.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati oko 30 minuta.
Poslužiti s kuhanom rižom ili orzom.
Povrtni gumbo
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodati suncokretovo ulje i brašno. Pržiti na niskoj temperaturi uz često miješanje oko 10 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.
Zatim dodati luk, celer i papriku. Pržiti 5-6 minuta dok povrće ne omekša.
Dodati paradajz i pržiti još 2-3 minute.
Zatim dodati temeljac, crveni grah, bamiju i tikvicu.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati oko 30 minuta.
Poslužiti s kuhanom rižom ili orzom.