-
Priprema20 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Mrkve očistite i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta.
Ocijedite ih i narežite na kolutiće. Odstranite središnji dio, tako da svaki kolutić izgleda kao prsten.
U zdjelu dodajte bjelanjak i miješajte dok ne dobijete čvrst snijeg.
U drugu zdjelu dodajte žumanjak, maslinovo ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i so. Izmiješajte.
Zatim dodajte snijeg od bjelanjka i izmiješajte špatulom.
U dubljoj posudi zagrijte ulje.
Umočite nekoliko prstenova mrkve u isto vrijeme u smjesu i pržite ih na vrućem ulju.
Ocijedite ih i stavite na kuhinjski papir da se upije višak masnoće. Po želji malo posolite i poslužite odmah.
Prženi prstenovi mrkve
Sastojci
Follow The Directions
Mrkve očistite i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta.
Ocijedite ih i narežite na kolutiće. Odstranite središnji dio, tako da svaki kolutić izgleda kao prsten.
U zdjelu dodajte bjelanjak i miješajte dok ne dobijete čvrst snijeg.
U drugu zdjelu dodajte žumanjak, maslinovo ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i so. Izmiješajte.
Zatim dodajte snijeg od bjelanjka i izmiješajte špatulom.
U dubljoj posudi zagrijte ulje.
Umočite nekoliko prstenova mrkve u isto vrijeme u smjesu i pržite ih na vrućem ulju.
Ocijedite ih i stavite na kuhinjski papir da se upije višak masnoće. Po želji malo posolite i poslužite odmah.
Ocijeni