Punjena jaja – Deviled Eggs

Punjena jaja - Deviled Eggs
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    15 min


Punjena jaja su klasično predjelo koje nikada ne izlazi iz mode. Bilo da ste iskusni profesionalac ili početnik u kuhinji, lako ćete ih napraviti i prilagoditi svom ukusu, mogućnosti su beskrajne. Ovi mali zalogaji savršeni su za svaku priliku, od porodičnih okupljanja do otmjenih zabava.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Lagano osušite jaja, a zatim i prepolovite po dužini. Izvadite žumanca i dodajte ih u zdjelu, a bjelanjke rasporedite na tanjir za serviranje.

Korak 2

Zgnječite žumanca a zatim im dodajte majonezu, sok od limuna i senf. Po želji začinite solju i biberom.

Korak 3

Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Korak 4

Ravnomjerno rasporedite fil od žumanaca u bjelanjke.

Korak 5

Pospite vlascem i poslužite.

Korak 6

Ne zaboravite da nas pratite na Instagramu njam.ba za svakodnevnu inspiraciju i još ukusnih recepata. Voljeli bismo čuti šta mislite o ovom receptu, pa svakako ostavite komentar i javite nam kako Vam se dopao.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!