Punjena pileća šnicla iz friteze na vrući zrak

Punjena pileća šnicla iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Tražite savršen recept za sočnu i hrskavu punjenu pileću šniclu? Bilo da je pripremate u tavi ili u fritezi na vrući zrak ova kombinacija sira i šunke topi se u ustima! Brzo, jednostavno i idealno za ručak ili večeru koji će svi obožavati.

Korak 1

Pileći file zarezati po sredini, tako da se otvori poput leptira (tzv. „butterfly“ rez). Posoliti i pobiberiti s obje strane. Da biste file dodatno istanjili, stavite ga između dvije kese od zamrzivača koje ste prethodno razrezali po ivicama, pa ga lagano izlupajte kuhinjskim čekićem ili oklagijom.

Korak 2

Na jednu polovinu filea stavite 1 kašiku pesto sosa, 3 kriške šunke, dva lista cheddar sira. Preklopite s drugom polovinom mesa i blago izlupajte ivice da se zalijepe i zatvore fil.

Korak 3

U jedan tanjir stavite brašno i začinite s malo soli i bibera.

Korak 4

U drugom umutite jaje s malo mlijeka.

Korak 5

U treći tanjir stavite krušne mrvice.

Korak 6

Šniclu prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje s mlijekom, pa na kraju u krušne mrvice.

Korak 7

Šniclu lagano poprskajte uljem i pecite na 180°C oko 25–30 minuta, dok se iznutra ne ispeče do kraja.

Pogledajte još