- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano

-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Tražite savršen recept za sočnu i hrskavu punjenu pileću šniclu? Bilo da je pripremate u tavi ili u fritezi na vrući zrak ova kombinacija sira i šunke topi se u ustima! Brzo, jednostavno i idealno za ručak ili večeru koji će svi obožavati.
Pileći file zarezati po sredini, tako da se otvori poput leptira (tzv. „butterfly“ rez). Posoliti i pobiberiti s obje strane. Da biste file dodatno istanjili, stavite ga između dvije kese od zamrzivača koje ste prethodno razrezali po ivicama, pa ga lagano izlupajte kuhinjskim čekićem ili oklagijom.
Na jednu polovinu filea stavite 1 kašiku pesto sosa, 3 kriške šunke, dva lista cheddar sira. Preklopite s drugom polovinom mesa i blago izlupajte ivice da se zalijepe i zatvore fil.
U jedan tanjir stavite brašno i začinite s malo soli i bibera.
U drugom umutite jaje s malo mlijeka.
U treći tanjir stavite krušne mrvice.
Šniclu prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje s mlijekom, pa na kraju u krušne mrvice.
Šniclu lagano poprskajte uljem i pecite na 180°C oko 25–30 minuta, dok se iznutra ne ispeče do kraja.
Punjena pileća šnicla iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
Tražite savršen recept za sočnu i hrskavu punjenu pileću šniclu? Bilo da je pripremate u tavi ili u fritezi na vrući zrak ova kombinacija sira i šunke topi se u ustima! Brzo, jednostavno i idealno za ručak ili večeru koji će svi obožavati.

Pileći file zarezati po sredini, tako da se otvori poput leptira (tzv. „butterfly“ rez). Posoliti i pobiberiti s obje strane. Da biste file dodatno istanjili, stavite ga između dvije kese od zamrzivača koje ste prethodno razrezali po ivicama, pa ga lagano izlupajte kuhinjskim čekićem ili oklagijom.

Na jednu polovinu filea stavite 1 kašiku pesto sosa, 3 kriške šunke, dva lista cheddar sira. Preklopite s drugom polovinom mesa i blago izlupajte ivice da se zalijepe i zatvore fil.

U jedan tanjir stavite brašno i začinite s malo soli i bibera.

U drugom umutite jaje s malo mlijeka.

U treći tanjir stavite krušne mrvice.

Šniclu prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje s mlijekom, pa na kraju u krušne mrvice.

Šniclu lagano poprskajte uljem i pecite na 180°C oko 25–30 minuta, dok se iznutra ne ispeče do kraja.