Punjene tikvice

Punjene tikvice
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    70 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 2

Tikvice oprati, odrezati im vrhove i krajeve, zatim ih prepoploviti i izvaditi pulpu.

Korak 3

Luk i bijeli luk sitno isjeckati.

Korak 4

U zdjelu dodati meso, luk, bijeli luk, peršun, papriku, so, biber i rižu. Dobro izmiješati.

Korak 5

Dobijenom smjesom puniti tikvice.

Korak 6

Punjene tikvice redati u pekač.

Korak 7

Preliti paradajz sosom i vodom.

Korak 8

Pokriti aluminijskom folijom.

Korak 9

Peći oko 40 minuta, zatim skinuti foliju i peći još 30 minuta.

Pogledajte još