-
Priprema30 min
-
Kuhanje70 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Tikvice oprati, odrezati im vrhove i krajeve, zatim ih prepoploviti i izvaditi pulpu.
Luk i bijeli luk sitno isjeckati.
U zdjelu dodati meso, luk, bijeli luk, peršun, papriku, so, biber i rižu. Dobro izmiješati.
Dobijenom smjesom puniti tikvice.
Punjene tikvice redati u pekač.
Preliti paradajz sosom i vodom.
Pokriti aluminijskom folijom.
Peći oko 40 minuta, zatim skinuti foliju i peći još 30 minuta.
Punjene tikvice
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Tikvice oprati, odrezati im vrhove i krajeve, zatim ih prepoploviti i izvaditi pulpu.
Luk i bijeli luk sitno isjeckati.
U zdjelu dodati meso, luk, bijeli luk, peršun, papriku, so, biber i rižu. Dobro izmiješati.
Dobijenom smjesom puniti tikvice.
Punjene tikvice redati u pekač.
Preliti paradajz sosom i vodom.
Pokriti aluminijskom folijom.
Peći oko 40 minuta, zatim skinuti foliju i peći još 30 minuta.