- Kuhinja: Turska
- Težina: Lagano
-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Punjenje: U tavi zagrijte 2 kašike ulja.
Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne dobije boju, a zatim dodajte isjeckani luk i papriku.
Pržite par minuta a zatim dodajte isjeckani paradajz, 1 malu kašiku paradajz paste, dimljenu slatku papriku, 1 malu kašiku soli i biber.
Dobro izmiješajte i skinite sa kola.
Krompir: Krompir ogulite i uz pomoć kašike izvadite središnji dio (ostaviti dno). Oblikovane krompire stavite u posudu sa puno vode da ne pocrne.
Nakon što oblikujete sve krompire, izvadite ih iz vode i posušite kuhinjskim papirom.
U tavi zagrijte 50 ml ulja. Poredajte krompir i pržite 4-5 minuta.
Izvadite krompir iz tave i rasporedite u odgovarajuću posudu za pečenje.
Krompir napunite mljevenim mesom, a zatim na svaki stavite polovicu pikolo paradajza.
Umak: U zdjelu dodajte 1 malu kašiku paradajz paste, 1/2 male kašike soli i vruću vodu. Izmiješajte i prelijte preko krompira.
Prije nego što ubacite u pećnicu pokrijte aluminijskom folijom.
Kuhajte 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C.
Nakon 30 minuta skinite aluminijsku foliju i kuhajte još 10 minuta.
Punjeni krompir sa mljevenim mesom
Sastojci
Follow The Directions
Punjenje: U tavi zagrijte 2 kašike ulja.
Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne dobije boju, a zatim dodajte isjeckani luk i papriku.
Pržite par minuta a zatim dodajte isjeckani paradajz, 1 malu kašiku paradajz paste, dimljenu slatku papriku, 1 malu kašiku soli i biber.
Dobro izmiješajte i skinite sa kola.
Krompir: Krompir ogulite i uz pomoć kašike izvadite središnji dio (ostaviti dno). Oblikovane krompire stavite u posudu sa puno vode da ne pocrne.
Nakon što oblikujete sve krompire, izvadite ih iz vode i posušite kuhinjskim papirom.
U tavi zagrijte 50 ml ulja. Poredajte krompir i pržite 4-5 minuta.
Izvadite krompir iz tave i rasporedite u odgovarajuću posudu za pečenje.
Krompir napunite mljevenim mesom, a zatim na svaki stavite polovicu pikolo paradajza.
Umak: U zdjelu dodajte 1 malu kašiku paradajz paste, 1/2 male kašike soli i vruću vodu. Izmiješajte i prelijte preko krompira.
Prije nego što ubacite u pećnicu pokrijte aluminijskom folijom.
Kuhajte 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C.
Nakon 30 minuta skinite aluminijsku foliju i kuhajte još 10 minuta.
Ocijeni