Punjeni pileći file sa krem sirom, paprikom i špinatom iz friteze na vrući zrak

Punjeni pileći file sa krem sirom, paprikom i špinatom iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

U manju zdjelu dodajte maslinovo ulje, dimljenu slatku papriku i po želji bibera i soli. Izmiješajte.

Korak 2

U drugu zdjelu dodajte isjeckanu crvenu papriku, špinat, krem sir, komadiće feta sira i origano. Izmiješajte.

Korak 3

Pileći file razrezati, tako da se dobije "džep" za filovanje, a zatim premazati marinadom.

Korak 4

Džepiće na fileu napunite filom.

Korak 5

Zatvorite uz pomoć čačkalica.

Korak 6

Pecite na 200°C, 20 minuta.

Pogledajte još