-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
U manju zdjelu dodajte krem sir, paradajz pastu, suhi paradajz, bijeli luk i bosiljak. Izmiješajte.
Pileće filete položite na ravnu površinu. Nožem napravite džep u svakom filetu, pazeći da ne zasječete skroz do kraja.
Kašikom napunite džepove krem smjesom, a zatim zatvorite džep i pričvrstite čačkalicama.
Premažite spoljašnju stranu fileta sa 2 kašike maslinog ulja i začinite solju i biberom po ukusu.
Fritezu na vrući zrak zagrijte na 180°C.
Stavite punjene filete u fritezu na vrući zrak i pecite 16–20 minuta.
U tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja.
Dodajte špinat i pržite dok ne omekša. Po želji začinite solju i biberom.
Poslužite pileći file uz špinat i uživajte.
Punjeni pileći file sa špinatom iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
U manju zdjelu dodajte krem sir, paradajz pastu, suhi paradajz, bijeli luk i bosiljak. Izmiješajte.
Pileće filete položite na ravnu površinu. Nožem napravite džep u svakom filetu, pazeći da ne zasječete skroz do kraja.
Kašikom napunite džepove krem smjesom, a zatim zatvorite džep i pričvrstite čačkalicama.
Premažite spoljašnju stranu fileta sa 2 kašike maslinog ulja i začinite solju i biberom po ukusu.
Fritezu na vrući zrak zagrijte na 180°C.
Stavite punjene filete u fritezu na vrući zrak i pecite 16–20 minuta.
U tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja.
Dodajte špinat i pržite dok ne omekša. Po želji začinite solju i biberom.
Poslužite pileći file uz špinat i uživajte.