
-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba1
Ukusni japanski ramen sa piletinom, bogatim temeljcem, gljivama i kuhanim jajima. Savršen spoj aroma đumbira, bijelog luka i soja sosa čini ovo jelo pravim azijskim užitkom.
Priprema je jednostavna, a rezultat – impresivan. Idealno za večeru kod kuće kad želiš nešto hranjivo, toplo i puno okusa. Dodaj marinirana jaja za autentičan ramen ugođaj.
Sastojci
Koraci
Temeljac: U šerpu dodajte pileći temeljac, suhe gljive, bijeli luk, đumbir, 1 malu kašiku šećera, puter i 60 ml soja sos. Pokrijte i kuhajte na niskoj temperaturi oko 20 minuta.
Piletina: U zdjelu dodajte 1 kašiku soja sosa, ulje, 1 malu kašiku šećera i so. Izmiješajte. Dodajte pileći file i ravnomjerno umasirajte marinadu. Dok se file marinira, zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite file u zgrijanoj pećnici oko 15 minuta ili dok file ne bude pečen.
Nudle: Nudle skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
Posluživanje: Temeljac procijedite. Odstranite bijeli luk i đumbir a gljive isjeckajte.
U dvije zdjele naspite temeljac. Dodajte ocijeđene kuhane nudle, piletinu izrezanu na kriške, isjeckane gljive, jaje i luk. Poslužite odmah. Prijatno!
Marinirana jaja: U manju šerpu dodajte 60 ml soja sosa, 60 ml vode i 1 malu kašiku šećera. Kada provri smanjite temperaturu i kuhajte dok se šećer potpuno te otopi. Sačekajte da se skroz ohladi. U šerpu naspite vodu. Nakon što voda provri lagano dodajte 2 jaja. Smanjite temperaturu i kuhajte oko 7 minuta. Tokom kuhanja jaja lagano rotirajte, kako bi žumance ostalo na sredini. Kuhana jaja odmah prebacite u zdjelu vode sa ledom. Ostavite da se hlade 15 minuta. Ogulite jaja i stavite ih u marinadu. Jaja bi se trebala marinirati najmanje 8 sati ili preko noći.
Ramen sa piletinom
Sastojci
Follow The Directions

Temeljac: U šerpu dodajte pileći temeljac, suhe gljive, bijeli luk, đumbir, 1 malu kašiku šećera, puter i 60 ml soja sos. Pokrijte i kuhajte na niskoj temperaturi oko 20 minuta.

Piletina: U zdjelu dodajte 1 kašiku soja sosa, ulje, 1 malu kašiku šećera i so. Izmiješajte. Dodajte pileći file i ravnomjerno umasirajte marinadu. Dok se file marinira, zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite file u zgrijanoj pećnici oko 15 minuta ili dok file ne bude pečen.

Nudle: Nudle skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

Posluživanje: Temeljac procijedite. Odstranite bijeli luk i đumbir a gljive isjeckajte.

U dvije zdjele naspite temeljac. Dodajte ocijeđene kuhane nudle, piletinu izrezanu na kriške, isjeckane gljive, jaje i luk. Poslužite odmah. Prijatno!

Marinirana jaja: U manju šerpu dodajte 60 ml soja sosa, 60 ml vode i 1 malu kašiku šećera. Kada provri smanjite temperaturu i kuhajte dok se šećer potpuno te otopi. Sačekajte da se skroz ohladi. U šerpu naspite vodu. Nakon što voda provri lagano dodajte 2 jaja. Smanjite temperaturu i kuhajte oko 7 minuta. Tokom kuhanja jaja lagano rotirajte, kako bi žumance ostalo na sredini. Kuhana jaja odmah prebacite u zdjelu vode sa ledom. Ostavite da se hlade 15 minuta. Ogulite jaja i stavite ih u marinadu. Jaja bi se trebala marinirati najmanje 8 sati ili preko noći.