-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Savršeno za jesenske i zimske večeri.
U tavi otopiti 15 g maslaca.
Otopljenom maslacu dodati maslinovo ulje.
Dodati bijeli luk i pržiti oko 30 sekundi.
Zatim dodati šampinjone i pržiti na laganoj temperaturi oko 10 minuta.
Pred kraj dodati 1/2 male kašike soli i izmiješati.
Šampinjone izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
Šnicle začiniti 1/2 kašike soli i biberom.
Uvaljati u brašno.
U istu tavu dodati prostali maslac.
Kada se maslac otopi dodati šnicle i zapeći ih s obje strane.
Dodati temeljac.
Kada savri dodati šampinjone i kuhati još 2-3 minute.
-
- bijeli luk
- juneći ramstek u saftu
- junetina u umaku od gljiva
- junetina u umaku od šampinjona
- kako pripremiti juneći ramstek
- maslac
- ramstek
- ramstek priprema na tavi
- ramstek recept
- ramstek recepti
- ramstek u sosu
- ramstek u umaku
- ramstek u umaku od gljiva
- recept za ramstek
- šampinjoni
- temeljac
- umak od gljiva
- umak od šampinjona
- umak sa šampinjonima
- umak za ramstek
Ramstek u umaku od šampinjona
Sastojci
Follow The Directions
Savršeno za jesenske i zimske večeri.
U tavi otopiti 15 g maslaca.
Otopljenom maslacu dodati maslinovo ulje.
Dodati bijeli luk i pržiti oko 30 sekundi.
Zatim dodati šampinjone i pržiti na laganoj temperaturi oko 10 minuta.
Pred kraj dodati 1/2 male kašike soli i izmiješati.
Šampinjone izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
Šnicle začiniti 1/2 kašike soli i biberom.
Uvaljati u brašno.
U istu tavu dodati prostali maslac.
Kada se maslac otopi dodati šnicle i zapeći ih s obje strane.
Dodati temeljac.
Kada savri dodati šampinjone i kuhati još 2-3 minute.