Riža s grahom i gljivama

Riža s grahom i gljivama
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    4

Jednostavan, zdrav i ukusan obrok za svaki dan – riža s grahom i gljivama savršeno spaja mediteranske ukuse u samo 30 minuta! Ovaj recept je odličan izbor ako tražiš lagani ručak ili večeru bogatu proteinima i vlaknima.

Priprema je brza i laka, a sastojci dostupni svima. Idealno jelo za vegetarijanski meni ili kao prilog uz meso ili ribu.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

Korak 2

U tavi zagrijte maslinovo ulje.

Korak 3

Dodajte luk i pržite dok ne omekša.

Korak 4

Zatim dodajte šampinjone. Pržite na visokoj temperaturi. Kada ispari sav sok koji su gljive pustile, dodajte so i skinite sa kola.

Korak 5

Kuhanoj riži dodajte šampinjone, ocijeđeni kuhani grah i naribani sir. Izmiješajte i po želji poslužite sa mikro povrćem. Prijatno!

Pogledajte još