Riža sa celerom i mrkvom

Riža sa celerom i mrkvom

Brz i zdrav recept za rižu sa celerom i mrkvom, idealan za lagani ručak ili prilog uz glavno jelo. Celer i mrkva daju jelu svježinu i blag slatkasti okus, dok parmezan unosi savršenu dozu umamija.

Gotovo za manje od 30 minuta, ovo mediteransko jelo je odličan izbor kad želiš nešto jednostavno, ukusno i hranjivo. Posluži toplo i uživaj u savršenom spoju povrća i riže.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

Korak 2

U tavi otopite maslac. Dodajte celer, mrkvu i luk. Pržite nekoliko minuta a zatim dodajte malo vode i kuhajte oko 8 minuta.

Korak 3

Zatim dodajte kuhanu rižu, parmezan i po želji soli i bibera.

Korak 4

Izmiješajte i poslužite.

Pogledajte još