
-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba4
Ova riža sa patlidžanom i paradajzom zapečena u pećnici pravi je ljetni obrok – lagan, aromatičan i pun boja! Kombinacija pečenog povrća, čili paprike i kremastog parmezana daje savršen balans ukusa.
Priprema je jednostavna, a rezultat je hranjivo jelo koje možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog. Savršeno za vegetarijanski ručak, porodičnu večeru ili obrok unaprijed pripremljen za naredne dane.
Sastojci
Koraci
Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
Na srednje jakoj temperaturi u tavi zagrijte maslinovo ulje a zatim dodajte luk. Pržiti oko 1 minute dok ne počne rumeniti.
Zatim dodajte patlidžan i pržite još 1 minutu.
Dodajte paradajz i čili papriku. Izmiješajte i kuhajte oko 7 minuta na srednje jakoj temperaturi. Po želji začinite solju.
Kuhanoj riži dodajte povrće i izmiješajte.
Prebacite u vatrostalnu posudu. Preko rasporedite komadiće maslaca i pospite naribanim paremzanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 15 minuta. Poslužite toplo. Prijatno!
Riža sa patlidžanom i paradajzom zapečena u pećnici
Sastojci
Follow The Directions

Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

Na srednje jakoj temperaturi u tavi zagrijte maslinovo ulje a zatim dodajte luk. Pržiti oko 1 minute dok ne počne rumeniti.

Zatim dodajte patlidžan i pržite još 1 minutu.

Dodajte paradajz i čili papriku. Izmiješajte i kuhajte oko 7 minuta na srednje jakoj temperaturi. Po želji začinite solju.

Kuhanoj riži dodajte povrće i izmiješajte.

Prebacite u vatrostalnu posudu. Preko rasporedite komadiće maslaca i pospite naribanim paremzanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 15 minuta. Poslužite toplo. Prijatno!