
-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Riža sa patlidžanom je jednostavno, lagano i hranjivo jelo koje savršeno spaja kremastu rižu, blago karamelizirani patlidžan i svježinu zelene salate.
Ovaj recept je idealan kao brz ručak bez mesa ili kao topli prilog uz glavno jelo.
Maslac daje riži pun okus, dok maslinovo ulje i patlidžan unose mediteranski karakter. Poslužena uz kuhana jaja, ova riža postaje kompletan, balansiran obrok koji se lako uklapa u svakodnevni jelovnik.
Sastojci
Koraci
U šerpi otopite maslac. Dodajte luk i pržite dok luk ne omekša.
Zatim dodajte rižu i pržite miješajući 1-2 minute.
Dodajte povrtni temeljac, nakon što zavri poklopite i kuhajte na niskoj temperaturi 10 minuta.
U tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte patlidžan, i pržite dok ne počne da rumeni. Zatim dodajte zelenu salatu i pržite još 2-3 minute.
Kuhanoj riži dodajte povrće i po želji bibera i soli. Izmiješajte i poslužite sa kuhanim jajima. Prijatno!
Riža sa patlidžanom
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi otopite maslac. Dodajte luk i pržite dok luk ne omekša.
Zatim dodajte rižu i pržite miješajući 1-2 minute.
Dodajte povrtni temeljac, nakon što zavri poklopite i kuhajte na niskoj temperaturi 10 minuta.
U tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte patlidžan, i pržite dok ne počne da rumeni. Zatim dodajte zelenu salatu i pržite još 2-3 minute.
Kuhanoj riži dodajte povrće i po želji bibera i soli. Izmiješajte i poslužite sa kuhanim jajima. Prijatno!

