- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano

-
Priprema15 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
Otvorite srdele i iz njih izvadite središnju kost, pažljivo ih operite i osušite kuhinjskim papirom.
U manju zdjelu dodajte krušne mrvice, bijeli luk u prahu i so. Izmiješajte.
Namastite pekač i na njega u jednom sloju ravnomjerno rasporedite polovicu kuhane riže, potom poredajte polovicu srdela i pospite polovicom začinjenih krušnih mrvica.
Prekrijte preostalom rižom i na vrh stavite drugi sloj srdela.
Ostatak krušnih mrvica rasporedite po površini i zalijte s malo maslinovog ulja.
Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200°C i pecite oko 20 minuta. Poslužite odmah. Prijatno!
Riža sa srdelama
Sastojci
Follow The Directions

Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

Otvorite srdele i iz njih izvadite središnju kost, pažljivo ih operite i osušite kuhinjskim papirom.

U manju zdjelu dodajte krušne mrvice, bijeli luk u prahu i so. Izmiješajte.

Namastite pekač i na njega u jednom sloju ravnomjerno rasporedite polovicu kuhane riže, potom poredajte polovicu srdela i pospite polovicom začinjenih krušnih mrvica.

Prekrijte preostalom rižom i na vrh stavite drugi sloj srdela.

Ostatak krušnih mrvica rasporedite po površini i zalijte s malo maslinovog ulja.

Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200°C i pecite oko 20 minuta. Poslužite odmah. Prijatno!