Riža sa srdelama

Riža sa srdelama recept
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

Korak 2

Otvorite srdele i iz njih izvadite središnju kost, pažljivo ih operite i osušite kuhinjskim papirom.

Korak 3

U manju zdjelu dodajte krušne mrvice, bijeli luk u prahu i so. Izmiješajte.

Korak 4

Namastite pekač i na njega u jednom sloju ravnomjerno rasporedite polovicu kuhane riže, potom poredajte polovicu srdela i pospite polovicom začinjenih krušnih mrvica.

Korak 5

Prekrijte preostalom rižom i na vrh stavite drugi sloj srdela.

Korak 6

Ostatak krušnih mrvica rasporedite po površini i zalijte s malo maslinovog ulja.

Korak 7

Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200°C i pecite oko 20 minuta. Poslužite odmah. Prijatno!

Pogledajte još