-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Salata s nevjerovatnim okusima i teksturama.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Batat oguliti i izrezati na kocke.
Rasporediti ravnomjerno po papiru za pečenje.
Batat pouljiti maslinovim uljem i začiniti biberom, 1/2 male kašike soli, crvenom paprikom i bijelim lukom u prahu.
Pokriti aluminijskom folijom.
Peći oko 20 minuta, a po potrebi i duže. Dužina pečenja zavisi od veličine izrezanog batata.
Kada batat omekša skinuti foliju i peći još 5 minuta.
U manju zdjelu dodati ekstra djevičansko maslinovo ulje, sirće i 1/2 male kašike soli. Izmiješati.
Zelenu salatu oprati i izrezati na trakice, a luk sitno isjeckati.
Feta sir izrezati na kockice.
Na tanjire ravnomjerno rasporediti zelenu salatu i luk. Preko rasporediti batat i feta sir. Preliti dresingom i poslužiti.
Salata s batatom
Sastojci
Follow The Directions
Salata s nevjerovatnim okusima i teksturama.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Batat oguliti i izrezati na kocke.
Rasporediti ravnomjerno po papiru za pečenje.
Batat pouljiti maslinovim uljem i začiniti biberom, 1/2 male kašike soli, crvenom paprikom i bijelim lukom u prahu.
Pokriti aluminijskom folijom.
Peći oko 20 minuta, a po potrebi i duže. Dužina pečenja zavisi od veličine izrezanog batata.
Kada batat omekša skinuti foliju i peći još 5 minuta.
U manju zdjelu dodati ekstra djevičansko maslinovo ulje, sirće i 1/2 male kašike soli. Izmiješati.
Zelenu salatu oprati i izrezati na trakice, a luk sitno isjeckati.
Feta sir izrezati na kockice.
Na tanjire ravnomjerno rasporediti zelenu salatu i luk. Preko rasporediti batat i feta sir. Preliti dresingom i poslužiti.