Salata sa francuskom lećom

Salata sa francuskom lećom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Francusku leću kuhajte u slanoj vodi, 20-25 minuta ili dok leća ne bude al dente.

Korak 2

U međuvremenu u tavi zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dodajte bijeli luk, bademe u listićima i pinjole.

Korak 3

Pržite povremeno miješajući dok ne počne da rumeni. Skinite sa kola i sačekajte da se ohladi.

Korak 4

U zdjelu dodajte ocijeđenu francusku leću, zelenu salatu, krastavicu, ekstra djevičansko maslinovo ulje sa bademima i pinjolima i po želji začinite biberom i soli. Izmiješajte i poslužite.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!