-
Priprema15 min
-
Kuhanje5 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijatni na 180°C.
Kriške hljeba izrezati na kockice. Pouljiti s 2 kašike maslinovog ulja.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporediti hljeb. Peći oko 5 minuta.
Rukolu izrezati na manje komade.
Dodati u zdjelu rukolu, ocijeđeni slanutak i zapečeni hljeb.
Napraviti dresing od sitno isjeckanog bijelog luka, limunovog soka, soli i bibera.
Preliti preko salate. Izmiješati i poslužiti.
Salata sa slanutkom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijatni na 180°C.
Kriške hljeba izrezati na kockice. Pouljiti s 2 kašike maslinovog ulja.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporediti hljeb. Peći oko 5 minuta.
Rukolu izrezati na manje komade.
Dodati u zdjelu rukolu, ocijeđeni slanutak i zapečeni hljeb.
Napraviti dresing od sitno isjeckanog bijelog luka, limunovog soka, soli i bibera.
Preliti preko salate. Izmiješati i poslužiti.
Ocijeni