-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Korak 1
Bijeli luk sitno isjeckati. U manju zdjelu dodati bijeli luk zajedno s majčinom dušicom i maslacem sobne temperature. Dobro izmješati.
Korak 2
Šampinjone izrezati na kriške.
Korak 3
U tavi zagrijati ulje.
Korak 4
Dodati šampinjone.
Korak 5
Pržiti dok šampinjoni ne porumene, a zatim dodati smjesu s maslacem i izmješati.
Korak 6
Sačekati da se maslac otopi, a zatim skinuti s vatre i poslužiti.
Šampinjoni s bijelim lukom
Sastojci
Follow The Directions
Korak 1
Bijeli luk sitno isjeckati. U manju zdjelu dodati bijeli luk zajedno s majčinom dušicom i maslacem sobne temperature. Dobro izmješati.
Korak 2
Šampinjone izrezati na kriške.
Korak 3
U tavi zagrijati ulje.
Korak 4
Dodati šampinjone.
Korak 5
Pržiti dok šampinjoni ne porumene, a zatim dodati smjesu s maslacem i izmješati.
Korak 6
Sačekati da se maslac otopi, a zatim skinuti s vatre i poslužiti.