-
Priprema20 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte toplu vodu i kvasac. Izmiješajte i pričekajte nekoliko minuta dok se kvasac aktivira.
Zatim dodajte 1 kg brašna i so. Miješajte 10-tak minuta dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Kada je vaše tijesto gotovo, pokrijte zdjelu vlažnom krpom i sačekajte oko pola sata.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Tijesto premijesite i podijelite na loptice tako da budu teške oko 60 g (Trebali biste dobiti 24 loptice).
Svaku lopticu razvucite popu užeta dužine oko 40-45 cm.
Zatim uzmite dva užeta i umotajte, spiralno. Zatim formirajte krug, a krajeve dobro spojite.
U duboki tanjir dodajte pekemz od nara, vodu i 1 kašiku brašna. Izmiješajte.
U drugi tanjir naspite susam.
Simite umačite prvo u mješavinu s pekmezom a zatim u susam.
Redajte na plehove obložene papirom za pečenje.
Pecite 15-20 minuta ili dok ne porumene i ne budu hrskavi.
Simit
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte toplu vodu i kvasac. Izmiješajte i pričekajte nekoliko minuta dok se kvasac aktivira.
Zatim dodajte 1 kg brašna i so. Miješajte 10-tak minuta dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Kada je vaše tijesto gotovo, pokrijte zdjelu vlažnom krpom i sačekajte oko pola sata.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Tijesto premijesite i podijelite na loptice tako da budu teške oko 60 g (Trebali biste dobiti 24 loptice).
Svaku lopticu razvucite popu užeta dužine oko 40-45 cm.
Zatim uzmite dva užeta i umotajte, spiralno. Zatim formirajte krug, a krajeve dobro spojite.
U duboki tanjir dodajte pekemz od nara, vodu i 1 kašiku brašna. Izmiješajte.
U drugi tanjir naspite susam.
Simite umačite prvo u mješavinu s pekmezom a zatim u susam.
Redajte na plehove obložene papirom za pečenje.
Pecite 15-20 minuta ili dok ne porumene i ne budu hrskavi.
Ocijeni