Sladoled

Sladoled
  • Priprema
    5 min
  • Kuhanje
    10 min

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpu dodati vrhnje i šećer.

Korak 2

Kuhati na niskoj temperaturi dok se šećer ne otopi, ne smije zavriti.

Korak 3

Skinuti s vatre i dodati aromu vanilije. Izmiješati.

Korak 4

Dobijenu smjesu podjeliti na 2 jednaka dijela.

Korak 5

U drugi dio dodati kakao, izmiješati i procjediti kako ne bi ostale grudvice.

Korak 6

Sačekati da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ostaviti još 2 h da se hladi u frižideru.

Korak 7

Izmiješati bijelu, a zatim i crnu smjesu uz pomoć miksera.

Korak 8

Pokriti papirom za pečenje i ubaciti u zamrzivač na 10 - 12 h.

Korak 9

Sladoled poslužiti u kornetu ili zdjelici.

Pogledajte još