-
Priprema5 min
-
Kuhanje10 min
Sastojci
Koraci
U šerpu dodati vrhnje i šećer.
Kuhati na niskoj temperaturi dok se šećer ne otopi, ne smije zavriti.
Skinuti s vatre i dodati aromu vanilije. Izmiješati.
Dobijenu smjesu podjeliti na 2 jednaka dijela.
U drugi dio dodati kakao, izmiješati i procjediti kako ne bi ostale grudvice.
Sačekati da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ostaviti još 2 h da se hladi u frižideru.
Izmiješati bijelu, a zatim i crnu smjesu uz pomoć miksera.
Pokriti papirom za pečenje i ubaciti u zamrzivač na 10 - 12 h.
Sladoled poslužiti u kornetu ili zdjelici.
Sladoled
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodati vrhnje i šećer.
Kuhati na niskoj temperaturi dok se šećer ne otopi, ne smije zavriti.
Skinuti s vatre i dodati aromu vanilije. Izmiješati.
Dobijenu smjesu podjeliti na 2 jednaka dijela.
U drugi dio dodati kakao, izmiješati i procjediti kako ne bi ostale grudvice.
Sačekati da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ostaviti još 2 h da se hladi u frižideru.
Izmiješati bijelu, a zatim i crnu smjesu uz pomoć miksera.
Pokriti papirom za pečenje i ubaciti u zamrzivač na 10 - 12 h.
Sladoled poslužiti u kornetu ili zdjelici.