Slani kadaif

Slani kadaif
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati mljeveno meso, kumin, muškatni oraščić, peršun, maslinovo ulje, so i biber. Izmiješati. Podijeliti na 2 dijela i oblikovati poput kobasica.

Korak 2

Polovicu kadaifa rasporediti na radnu površinu, a ostatak čuvati ispod vlažne krpe.

Korak 3

Na kadaif staviti jednu kobasicu od mljevenog mesa i zarolati. Na svako 2 cm izrezati.

Korak 4

Nauljiti ruke i oblikovati poput loptica.

Korak 5

Redati na nauljen pleh.

Korak 6

Još jednom ponoviti postupak.

Korak 7

Peći na 230°C oko 10 minuta.

Korak 8

U manju zdjelu dodati bijeli luk i jogurt, Izmiješati i ostaviti po strani.

Korak 9

U manjoj šerpi otopiti maslac. Dodati paradajz sos. Po želji dodati bibera i soli. Nakon što zavri, vaš sos je spreman.

Korak 10

Kadaif poslužiti s jogurtom i paradajz sosom.

Pogledajte još