- Kuhinja: Turska
- Težina: Lagano
-
Priprema30 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati mljeveno meso, kumin, muškatni oraščić, peršun, maslinovo ulje, so i biber. Izmiješati. Podijeliti na 2 dijela i oblikovati poput kobasica.
Polovicu kadaifa rasporediti na radnu površinu, a ostatak čuvati ispod vlažne krpe.
Na kadaif staviti jednu kobasicu od mljevenog mesa i zarolati. Na svako 2 cm izrezati.
Nauljiti ruke i oblikovati poput loptica.
Redati na nauljen pleh.
Još jednom ponoviti postupak.
Peći na 230°C oko 10 minuta.
U manju zdjelu dodati bijeli luk i jogurt, Izmiješati i ostaviti po strani.
U manjoj šerpi otopiti maslac. Dodati paradajz sos. Po želji dodati bibera i soli. Nakon što zavri, vaš sos je spreman.
Kadaif poslužiti s jogurtom i paradajz sosom.
Slani kadaif
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati mljeveno meso, kumin, muškatni oraščić, peršun, maslinovo ulje, so i biber. Izmiješati. Podijeliti na 2 dijela i oblikovati poput kobasica.
Polovicu kadaifa rasporediti na radnu površinu, a ostatak čuvati ispod vlažne krpe.
Na kadaif staviti jednu kobasicu od mljevenog mesa i zarolati. Na svako 2 cm izrezati.
Nauljiti ruke i oblikovati poput loptica.
Redati na nauljen pleh.
Još jednom ponoviti postupak.
Peći na 230°C oko 10 minuta.
U manju zdjelu dodati bijeli luk i jogurt, Izmiješati i ostaviti po strani.
U manjoj šerpi otopiti maslac. Dodati paradajz sos. Po želji dodati bibera i soli. Nakon što zavri, vaš sos je spreman.
Kadaif poslužiti s jogurtom i paradajz sosom.