Slanutak iz pećnice

Slanutak iz pećnice
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    1 h i 25 min
  • Broj osoba
    10

Sastojci

Koraci

Korak 1

Slanutak preko noći namakati u vodi.

Korak 2

Ocjediti, dodati u šerpu zajedno s vodom. Nakon što zavri kuhati oko 45 minuta.

Korak 3

Kuhan slanutak ocijediti i osušiti uz pomoć kuhinjske krpe ili papira.

Korak 4

Slanutak dodati u zdjelu zajedno s maslinovim uljem, soli, crvenom paprikom i kurkumom. Izmiješati.

Korak 5

Ravnomjerno rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 6

Peći u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 30-40 minuta.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!