Slanutak

Slanutak
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    1h i 30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Slanutak namakati najmanje 6 sati ili tokom noći, a zatim ocijediti.

Korak 2

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 3

Luk, bijeli luk i mrkvu isjeckati.

Korak 4

U šerpi zagrijati maslinovo ulje.

Korak 5

Dodati luk, bjeli luk, majčinu dušicu, curry, so i biber. Pržiti dok povrće ne omekša.

Korak 6

Zatim dodati slanutak i vodu. Izmiješati i sačekati da zavri.

Korak 7

Skinuti s vatre i prebaciti u pekač.

Korak 8

Pekač pokriti auluminijskom folijom.

Korak 9

Peći 1 h sa auluminijskom folijom, zatim foliju skinuti i peći još 30 minuta.

Korak 10

Slanutak poslužiti uz grčki jogurt.

Pogledajte još