- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano

-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte 4-5 minuta.
Zatim dodajte bijeli luk i dinstajte još 1 minutu.
Dodajte ocijeđenu smeđu leću i dinstajte još 1 minutu.
Zatim dodajte rižu, kumin, čili, slatku papriku i paradajz.
Dinstajte oko 1 minute.
Dodajte povrtni temeljac i izmiješajte.
Nakon što zavri poklopite i kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 15 minuta.
Nakon 15 minuta isključite kolo i ostavite poklopljeno još 10 minuta.
Pospite peršunom i poslužite.
Smeđa leća sa rižom
Sastojci
Follow The Directions

U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte 4-5 minuta.

Zatim dodajte bijeli luk i dinstajte još 1 minutu.

Dodajte ocijeđenu smeđu leću i dinstajte još 1 minutu.

Zatim dodajte rižu, kumin, čili, slatku papriku i paradajz.

Dinstajte oko 1 minute.

Dodajte povrtni temeljac i izmiješajte.

Nakon što zavri poklopite i kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 15 minuta.

Nakon 15 minuta isključite kolo i ostavite poklopljeno još 10 minuta.

Pospite peršunom i poslužite.
Ocijeni