Smeđa leća varivo

Smeđa leća varivo
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpu dodajte ocijeđenu leću i povrtni temeljac.

Korak 2

Kuhajte na srednje jakoj temperaturi dok ne zavri, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte dok leća ne bude kuhana, ali da i dalje ima svoj oblik. Kuhanu leću ostavite sa strane.

Korak 3

U tavi zagrijte maslinovo ulje.

Korak 4

Dodajte luk i so. Dinstajte na srednje jakoj temperaturi 5 do 6 minuta.

Korak 5

Zatim dodajte bijeli luk i dinstajte još 30 sekundi.

Korak 6

Dodajte aleva papriku, čili u prahu, kumin i paradajz pastu. Dinstajte oko 2 minute.

Korak 7

Dodajte paradajz i vodu. Dobro izmiješajte. Nakon što zavri kuhajte 2-3 minute ili dok paradajz ne omekša. Zatim to dodajte kuhanoj leći, dobro izmiješajte a nakon što zavri kuhajte 5-6 minuta.

Korak 8

Pospite isjeckanim peršunom i poslužite.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!