
- 
					Priprema10 min
 - 
					Kuhanje30 min
 - 
					Broj osoba4
 
Sastojci
Koraci
U šerpu dodajte ocijeđenu leću i povrtni temeljac.
Kuhajte na srednje jakoj temperaturi dok ne zavri, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte dok leća ne bude kuhana, ali da i dalje ima svoj oblik. Kuhanu leću ostavite sa strane.
U tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte luk i so. Dinstajte na srednje jakoj temperaturi 5 do 6 minuta.
Zatim dodajte bijeli luk i dinstajte još 30 sekundi.
Dodajte aleva papriku, čili u prahu, kumin i paradajz pastu. Dinstajte oko 2 minute.
Dodajte paradajz i vodu. Dobro izmiješajte. Nakon što zavri kuhajte 2-3 minute ili dok paradajz ne omekša. Zatim to dodajte kuhanoj leći, dobro izmiješajte a nakon što zavri kuhajte 5-6 minuta.
Pospite isjeckanim peršunom i poslužite.
Smeđa leća varivo
Sastojci
Follow The Directions
									U šerpu dodajte ocijeđenu leću i povrtni temeljac.
									Kuhajte na srednje jakoj temperaturi dok ne zavri, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte dok leća ne bude kuhana, ali da i dalje ima svoj oblik. Kuhanu leću ostavite sa strane.
									U tavi zagrijte maslinovo ulje.
									Dodajte luk i so. Dinstajte na srednje jakoj temperaturi 5 do 6 minuta.
									Zatim dodajte bijeli luk i dinstajte još 30 sekundi.
									Dodajte aleva papriku, čili u prahu, kumin i paradajz pastu. Dinstajte oko 2 minute.
									Dodajte paradajz i vodu. Dobro izmiješajte. Nakon što zavri kuhajte 2-3 minute ili dok paradajz ne omekša. Zatim to dodajte kuhanoj leći, dobro izmiješajte a nakon što zavri kuhajte 5-6 minuta.
									Pospite isjeckanim peršunom i poslužite.


									
									
									
									
									
Ocijeni