Sogan dolma
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    80 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Luk oguliti, odrezati mu vrh i dno.

Korak 2

Sve glavice luka zarezati dužinom do pola.

Korak 3

U veću šerpu nasuti vodu i staviti na kolo.

Korak 4

Nakon što zavri dodati luk i kuhati oko 15 minuta.

Korak 5

Izvaditi glavice luka i sačekati da se ohlade.

Korak 6

Razdvojiti slojeve luka.

Korak 7

U zdjelu dodati mljeveno meso, rižu, peršun, so, biber, papriku, bijeli luk u granulama i suncokretovo ulje. Izmiješati.

Korak 8

Puniti luk sa1-2 kašike mesa i zarolati.

Korak 9

U duboku tavu poredati punjeni luk, izrezanom stranom okrenutom prema dolje.

Korak 10

Zatim uliti temeljac i dodati lovorov list.

Korak 11

Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati oko 60 minuta.

Pogledajte još