Sultan kebab

Sultan kebab
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U dubokoj tavi zagrijati 2 kašike ulja.

Korak 2

Fil: Dodati luk, mrkvu, zelenu i crvenu papriku. Dinstati dok povrće ne omekša.

Korak 3

Dodati pileći file. Pržiti 3-4 minute, dok ne poprimi boju sa svih strana.

Korak 4

Dodati paradajz, 1 malu kašiku soli, papriku i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati i skinuti s vatre.

Korak 5

U manju zdjelu staviti jednu jufku tako da prelazi sa strana.

Korak 6

Dodati 1/4 fila a zatim prekriti jufkom koja je ostala sa strana.

Korak 7

Postupak ponoviti još tri puta.

Korak 8

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 9

Umak: U šerpu dodati maslac i 1 kašiku ulja.

Korak 10

Kada se maslac otopi dodati brašno. Pržiti 2-3 minute.

Korak 11

Zatim miješajući dodati mlijeko. Kuhati dok ne dobijete gust umak.

Korak 12

Dodati 1/4 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera i muškatni oraščić. Izmiješati.

Korak 13

Umakom preliti sultan kebab, a zatim na svaki dodati naribani edamer.

Korak 14

Peći na 170°C, dok ne poprimi zlatnu boju.

Korak 15

Po želji poslužiti uz pomfrit.

Pogledajte još