-
Priprema15 min
-
Kuhanje1 h i 30 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati juneći but. Pržiti 7-8 minuta ili dok meso ne porumeni.
Izvaditi meso na tanjir i ostaviti po strani.
U šerpu dodati maslac.
Kada se otopi dodati luk, mrkvu i celer.
Pržiti 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodati bijeli luk i kumin. Izmiješati.
Zatim dodati goveđi temeljac, paradajz sos i meso.
Pokriti i kuhati na laganoj vatri nakon što zavri 45 minuta.
Zatim dodati krompir, kuhati 15 minuta, a zatim dodati i cveklu. Kuhati još 15 minuta.
Po želji poslužiti s pavlakom.
Supa od cvekle
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati juneći but. Pržiti 7-8 minuta ili dok meso ne porumeni.
Izvaditi meso na tanjir i ostaviti po strani.
U šerpu dodati maslac.
Kada se otopi dodati luk, mrkvu i celer.
Pržiti 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodati bijeli luk i kumin. Izmiješati.
Zatim dodati goveđi temeljac, paradajz sos i meso.
Pokriti i kuhati na laganoj vatri nakon što zavri 45 minuta.
Zatim dodati krompir, kuhati 15 minuta, a zatim dodati i cveklu. Kuhati još 15 minuta.
Po želji poslužiti s pavlakom.
Ocijeni