-
Priprema20 min
-
Kuhanje1h i 5 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Leću preko noći namočiti u vodi.
Očistiit i isjeckati luk, bijeli luk, mrkvu, stabiljke celera i paradajz.
U šerpi zagrijati maslinovo ulje a zatim dodati luk, bijeli luk, mrkvu i celer.
Pržiti 3-5 minuta, ili dok povrće ne omekša.
Zatim dodati leću, paradajz i vodu.
Kuhati na laganoj vatri oko 1h, po potrebi i duže.
Pred kraj kuhanja dodati so.
Poslužiti s grčkim jogurtom i peršunom.
Supa od leće
Sastojci
Follow The Directions
Leću preko noći namočiti u vodi.
Očistiit i isjeckati luk, bijeli luk, mrkvu, stabiljke celera i paradajz.
U šerpi zagrijati maslinovo ulje a zatim dodati luk, bijeli luk, mrkvu i celer.
Pržiti 3-5 minuta, ili dok povrće ne omekša.
Zatim dodati leću, paradajz i vodu.
Kuhati na laganoj vatri oko 1h, po potrebi i duže.
Pred kraj kuhanja dodati so.
Poslužiti s grčkim jogurtom i peršunom.