-
Priprema10 min
-
Kuhanje2 h 30 min
-
Broj osoba8
Jednostavna, laka za pripremu i hranjiva supa.
Sastojci
Koraci
Pileći temeljac: Pile stavite u veliku šerpu i prelijte vodom, tako da voda bude 3 cm iznad pileta.
Dodajte luk izrezan na četvrtine, biber i so.
Stavite šerpu na kolo, a nakon što zavri smanjite temperaturu i kuhajte oko 2 sata. Skidajte pjenu koja ispliva na vrh.
Nakon što je pile skuhano, izvadite ga iz šerpe i prebacite u zdjelu, a temeljac procijedite.
Kada se piletina dovoljno ohladi, skinite kožicu i odvojite meso od kostiju.
U šerpi otopite maslac.
Dodajte isjeckani luk i mrkvu. Dinstajte 6-8 minuta.
Dodajte žutu leću i komadiće piletine. Ulijte temeljac i stavite na kolo.
Nakon što zavri kuhajte 20-30 minuta ili dok leća ne bude kuhana.
Zatim u supu dodajte peršun i šafran. Isključite kolo i ostavite da odstoji 5 minuta. Prijatno!
Supa od žute leće i piletine
Sastojci
Follow The Directions
Pileći temeljac: Pile stavite u veliku šerpu i prelijte vodom, tako da voda bude 3 cm iznad pileta.
Dodajte luk izrezan na četvrtine, biber i so.
Stavite šerpu na kolo, a nakon što zavri smanjite temperaturu i kuhajte oko 2 sata. Skidajte pjenu koja ispliva na vrh.
Nakon što je pile skuhano, izvadite ga iz šerpe i prebacite u zdjelu, a temeljac procijedite.
Kada se piletina dovoljno ohladi, skinite kožicu i odvojite meso od kostiju.
U šerpi otopite maslac.
Dodajte isjeckani luk i mrkvu. Dinstajte 6-8 minuta.
Dodajte žutu leću i komadiće piletine. Ulijte temeljac i stavite na kolo.
Nakon što zavri kuhajte 20-30 minuta ili dok leća ne bude kuhana.
Zatim u supu dodajte peršun i šafran. Isključite kolo i ostavite da odstoji 5 minuta. Prijatno!
Ocijeni