Supa od žute leće i piletine

Supa od žute leće i piletine
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    2 h 30 min
  • Broj osoba
    8

Jednostavna, laka za pripremu i hranjiva supa.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pileći temeljac: Pile stavite u veliku šerpu i prelijte vodom, tako da voda bude 3 cm iznad pileta.

Korak 2

Dodajte luk izrezan na četvrtine, biber i so.

Korak 3

Stavite šerpu na kolo, a nakon što zavri smanjite temperaturu i kuhajte oko 2 sata. Skidajte pjenu koja ispliva na vrh.

Korak 4

Nakon što je pile skuhano, izvadite ga iz šerpe i prebacite u zdjelu, a temeljac procijedite.

Korak 5

Kada se piletina dovoljno ohladi, skinite kožicu i odvojite meso od kostiju.

Korak 6

U šerpi otopite maslac.

Korak 7

Dodajte isjeckani luk i mrkvu. Dinstajte 6-8 minuta.

Korak 8

Dodajte žutu leću i komadiće piletine. Ulijte temeljac i stavite na kolo.

Korak 9

Nakon što zavri kuhajte 20-30 minuta ili dok leća ne bude kuhana.

Korak 10

Zatim u supu dodajte peršun i šafran. Isključite kolo i ostavite da odstoji 5 minuta. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!