-
Priprema15 min
-
Kuhanje1 h
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Polovice tikve pouljiti s 2 kašike maslinovog ulja, posoliti i dodati po grančicu ružmarina.
Prerezane strane okrenuti prema dolje. Peći dok pulpa ne omekša 40-50 minuta.
Kada je bundeva pečena, kašikom izvaditi pulpu. Ostaviti po strani.
U šerpi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja.
Dodati luk, bijeli luk i mrkvu. Pržiti 5-6 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodati papriku, temeljac i lovorov list. Izmiješati.
Nakon što zavri kuhati 15 minuta.
Izvaditi lovorov list, a u šerpu dodati pulpu tikve. Izmiješati uz pomoć štapnog miksera.
Slanutak posušiti.
U tavi zagrijati 3 kašike maslinovog ulja.
Dodati slanutak, papriku i so.
Pržiti 10-tak minuta ili dok slanutak ne postane hrskav.
Supu od tikve poslužiti s prženim slanutkom.
Supa s bundevom i slanutkom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Polovice tikve pouljiti s 2 kašike maslinovog ulja, posoliti i dodati po grančicu ružmarina.
Prerezane strane okrenuti prema dolje. Peći dok pulpa ne omekša 40-50 minuta.
Kada je bundeva pečena, kašikom izvaditi pulpu. Ostaviti po strani.
U šerpi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja.
Dodati luk, bijeli luk i mrkvu. Pržiti 5-6 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodati papriku, temeljac i lovorov list. Izmiješati.
Nakon što zavri kuhati 15 minuta.
Izvaditi lovorov list, a u šerpu dodati pulpu tikve. Izmiješati uz pomoć štapnog miksera.
Slanutak posušiti.
U tavi zagrijati 3 kašike maslinovog ulja.
Dodati slanutak, papriku i so.
Pržiti 10-tak minuta ili dok slanutak ne postane hrskav.
Supu od tikve poslužiti s prženim slanutkom.