
- 
					Priprema15 min
 - 
					Kuhanje1 h
 - 
					Broj osoba8
 
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Polovice tikve pouljiti s 2 kašike maslinovog ulja, posoliti i dodati po grančicu ružmarina.
Prerezane strane okrenuti prema dolje. Peći dok pulpa ne omekša 40-50 minuta.
Kada je bundeva pečena, kašikom izvaditi pulpu. Ostaviti po strani.
U šerpi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja.
Dodati luk, bijeli luk i mrkvu. Pržiti 5-6 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodati papriku, temeljac i lovorov list. Izmiješati.
Nakon što zavri kuhati 15 minuta.
Izvaditi lovorov list, a u šerpu dodati pulpu tikve. Izmiješati uz pomoć štapnog miksera.
Slanutak posušiti.
U tavi zagrijati 3 kašike maslinovog ulja.
Dodati slanutak, papriku i so.
Pržiti 10-tak minuta ili dok slanutak ne postane hrskav.
Supu od tikve poslužiti s prženim slanutkom.
Supa s bundevom i slanutkom
Sastojci
Follow The Directions
									Pećnicu zagrijati na 200°C.
									Pleh obložiti papirom za pečenje.
									Polovice tikve pouljiti s 2 kašike maslinovog ulja, posoliti i dodati po grančicu ružmarina.
									Prerezane strane okrenuti prema dolje. Peći dok pulpa ne omekša 40-50 minuta.
									Kada je bundeva pečena, kašikom izvaditi pulpu. Ostaviti po strani.
									U šerpi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja.
									Dodati luk, bijeli luk i mrkvu. Pržiti 5-6 minuta ili dok povrće ne omekša.
									Dodati papriku, temeljac i lovorov list. Izmiješati.
									Nakon što zavri kuhati 15 minuta.
									Izvaditi lovorov list, a u šerpu dodati pulpu tikve. Izmiješati uz pomoć štapnog miksera.
									Slanutak posušiti.
									U tavi zagrijati 3 kašike maslinovog ulja.
									Dodati slanutak, papriku i so.
									Pržiti 10-tak minuta ili dok slanutak ne postane hrskav.
									Supu od tikve poslužiti s prženim slanutkom.

