Supa s bundevom i slanutkom

Krem supa s bundevom i slanutkom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    1 h
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 2

Pleh obložiti papirom za pečenje.

Korak 3

Polovice tikve pouljiti s 2 kašike maslinovog ulja, posoliti i dodati po grančicu ružmarina.

Korak 4

Prerezane strane okrenuti prema dolje. Peći dok pulpa ne omekša 40-50 minuta.

Korak 5

Kada je bundeva pečena, kašikom izvaditi pulpu. Ostaviti po strani.

Korak 6

U šerpi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja.

Korak 7

Dodati luk, bijeli luk i mrkvu. Pržiti 5-6 minuta ili dok povrće ne omekša.

Korak 8

Dodati papriku, temeljac i lovorov list. Izmiješati.

Korak 9

Nakon što zavri kuhati 15 minuta.

Korak 10

Izvaditi lovorov list, a u šerpu dodati pulpu tikve. Izmiješati uz pomoć štapnog miksera.

Korak 11

Slanutak posušiti.

Korak 12

U tavi zagrijati 3 kašike maslinovog ulja.

Korak 13

Dodati slanutak, papriku i so.

Korak 14

Pržiti 10-tak minuta ili dok slanutak ne postane hrskav.

Korak 15

Supu od tikve poslužiti s prženim slanutkom.

Pogledajte još