-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati kobasicu u pržiti dok ne porumeni. Izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
U šerpu dodati luk. Pržiti 3-4 minute ili dok luk ne omekša.
Zatim dodati mrkvu, krompir, smrznuti grašak, goveđi temeljac, senf i majčinu dušicu.
Nakon što zavri kuhati još 15 minuta ili dok povrće ne bude kuhano.
Polovicu supe izblendati i uliti nazad u šerpu.
Dodati i kobasice, izmiješati i poslužiti.
Supa s graškom
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati kobasicu u pržiti dok ne porumeni. Izvaditi na tanjir i ostaviti po strani.
U šerpu dodati luk. Pržiti 3-4 minute ili dok luk ne omekša.
Zatim dodati mrkvu, krompir, smrznuti grašak, goveđi temeljac, senf i majčinu dušicu.
Nakon što zavri kuhati još 15 minuta ili dok povrće ne bude kuhano.
Polovicu supe izblendati i uliti nazad u šerpu.
Dodati i kobasice, izmiješati i poslužiti.