-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Narežite stari hljeb na kockice i stavite ga u zdjelu. Zalijte ga mlijekom i ostavite da se namače dok ne nabubri i postane mehak ali i suh.
U tavi na maslacu dinstajte luk na niskoj temperaturi pa ga prebacite u zdjelu sa namočenim hljebom.
Zatim dodajte brašno i jaje te začinite biberom i soli. Izmiješajte.
Navlaženim rukama oblikujte knedle i ostavite ih po strani.
U šerpu dodajte pileći temeljac, kada zavri dodajte knedle i kuhajte 6-7 minuta.
Zatim dodajte peršun i poslužite. Prijatno!
Supa sa knedlama
Sastojci
Follow The Directions
Narežite stari hljeb na kockice i stavite ga u zdjelu. Zalijte ga mlijekom i ostavite da se namače dok ne nabubri i postane mehak ali i suh.
U tavi na maslacu dinstajte luk na niskoj temperaturi pa ga prebacite u zdjelu sa namočenim hljebom.
Zatim dodajte brašno i jaje te začinite biberom i soli. Izmiješajte.
Navlaženim rukama oblikujte knedle i ostavite ih po strani.
U šerpu dodajte pileći temeljac, kada zavri dodajte knedle i kuhajte 6-7 minuta.
Zatim dodajte peršun i poslužite. Prijatno!