-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Edamer naribati, a paradajz, masline, klipčiće kukuruza i peršun isjeckati na manje komade.
U tavi zagrijati ulje. Dodati mljeveno meso i pržiti dok meso ne porumeni. Zatim dodati so, biber, čili, granule bijelog luka i origano.
Uz pomoć blendera izmiksati grah, kako biste dobili pire.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje.
Hljeb prepoloviti po dužini i staviti na papir za pečenje, a zatim premazati pireom od graha.
Zatim revnomjerno rasporediti smjesu sa mesom, posuti naribanim edamerom, maslinama i paradajzom.
Peći 12 - 15 minuta ili dok se sir ne otopi.
Ukrasiti peršunom i kukuruzom. Poslužiti.
Taco bread
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Edamer naribati, a paradajz, masline, klipčiće kukuruza i peršun isjeckati na manje komade.
U tavi zagrijati ulje. Dodati mljeveno meso i pržiti dok meso ne porumeni. Zatim dodati so, biber, čili, granule bijelog luka i origano.
Uz pomoć blendera izmiksati grah, kako biste dobili pire.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje.
Hljeb prepoloviti po dužini i staviti na papir za pečenje, a zatim premazati pireom od graha.
Zatim revnomjerno rasporediti smjesu sa mesom, posuti naribanim edamerom, maslinama i paradajzom.
Peći 12 - 15 minuta ili dok se sir ne otopi.
Ukrasiti peršunom i kukuruzom. Poslužiti.
Ocijeni