Tagliatelle s maslacem i parmezanom

Tagliatelle s maslacem i parmezanom recept
  • Priprema
    5 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Za ovaj recept vam je potrebno oko 15 minuta, a svi se sastojci kuhaju u jednoj šerpi. Razlikuje se od ostalih načina kuhanja tjestenine jer je kuhamo u maloj količini vode, što čini tjesteninu kremastom.

Korak 1

U veliku šerpu dodajte tagliatelle, vodu i so. Pokrijte šerpu do pola, tako da ima prostora za para da izađe.

Korak 2

Kada proključa, smanjite temperaturu i lagano izmiješajte pazeći da se rezanci ne slome. Kuhajte koliko piše na uputstvu na pakovanju.

Korak 3

Kada tjestenina bude kuhana dodajte maslac, naribani parmezan i peršun. Dobro izmiješajte da dobijete kremasti umak.

Korak 4

Probajte da li je dovoljno začinjeno i poslužite. Prijatni!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!