- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano
-
Priprema5 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Za ovaj recept vam je potrebno oko 15 minuta, a svi se sastojci kuhaju u jednoj šerpi. Razlikuje se od ostalih načina kuhanja tjestenine jer je kuhamo u maloj količini vode, što čini tjesteninu kremastom.
U veliku šerpu dodajte tagliatelle, vodu i so. Pokrijte šerpu do pola, tako da ima prostora za para da izađe.
Kada proključa, smanjite temperaturu i lagano izmiješajte pazeći da se rezanci ne slome. Kuhajte koliko piše na uputstvu na pakovanju.
Kada tjestenina bude kuhana dodajte maslac, naribani parmezan i peršun. Dobro izmiješajte da dobijete kremasti umak.
Probajte da li je dovoljno začinjeno i poslužite. Prijatni!
Tagliatelle s maslacem i parmezanom
Sastojci
Follow The Directions
Za ovaj recept vam je potrebno oko 15 minuta, a svi se sastojci kuhaju u jednoj šerpi. Razlikuje se od ostalih načina kuhanja tjestenine jer je kuhamo u maloj količini vode, što čini tjesteninu kremastom.
U veliku šerpu dodajte tagliatelle, vodu i so. Pokrijte šerpu do pola, tako da ima prostora za para da izađe.
Kada proključa, smanjite temperaturu i lagano izmiješajte pazeći da se rezanci ne slome. Kuhajte koliko piše na uputstvu na pakovanju.
Kada tjestenina bude kuhana dodajte maslac, naribani parmezan i peršun. Dobro izmiješajte da dobijete kremasti umak.
Probajte da li je dovoljno začinjeno i poslužite. Prijatni!
Ocijeni