-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Brzo jelo gdje se svi sastojsci kuhaju u jednoj šerpi ili dubokoj tavi uključujući i tjesteninu. Tjestenina se kuha zajedno s ostalim sastojcima i upija umak tokom kuhanja.
U dubokoj tavi ili šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati luk i bijeli luk, pržiti 2-3 minute na srednje jakoj temperaturi uz povremeno miješanje.
Zatim dodati tjesteninu, vodu, špinat, so i biber. Izmiješati.
Nakon što zavri poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi 10-12 minuta uz povremeno miješanje.
Dodati ricottu i paradajz. Izmiješati.
Skinuti s vatre i poslužiti odmah. Prijatno!
Tagliatelle s ricottom i špinatom
Sastojci
Follow The Directions
Brzo jelo gdje se svi sastojsci kuhaju u jednoj šerpi ili dubokoj tavi uključujući i tjesteninu. Tjestenina se kuha zajedno s ostalim sastojcima i upija umak tokom kuhanja.
U dubokoj tavi ili šerpi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati luk i bijeli luk, pržiti 2-3 minute na srednje jakoj temperaturi uz povremeno miješanje.
Zatim dodati tjesteninu, vodu, špinat, so i biber. Izmiješati.
Nakon što zavri poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi 10-12 minuta uz povremeno miješanje.
Dodati ricottu i paradajz. Izmiješati.
Skinuti s vatre i poslužiti odmah. Prijatno!