-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Zagrijati pećnicu na 180°C.
U zdjelu dodati jaja, mlijeko, ulje i parmezan. Izmiješati.
Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i so. Izmiješati.
Uliti u kalup za tart dijametra 26 cm.
Peći 20-25 minuta.
Sačekati da se ohladi a zatim izvaditi iz kalupa.
U zdjelu dodati krem sir i tunjevinu. Izmiješati.
Dobijenu smjesu ravnomjerno rasporediti preko kore.
Ukrasiti matovilcem, pikolo paradajzom i mini mozzarellom.
Tart s krem sirom i tunom
Sastojci
Follow The Directions
Zagrijati pećnicu na 180°C.
U zdjelu dodati jaja, mlijeko, ulje i parmezan. Izmiješati.
Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i so. Izmiješati.
Uliti u kalup za tart dijametra 26 cm.
Peći 20-25 minuta.
Sačekati da se ohladi a zatim izvaditi iz kalupa.
U zdjelu dodati krem sir i tunjevinu. Izmiješati.
Dobijenu smjesu ravnomjerno rasporediti preko kore.
Ukrasiti matovilcem, pikolo paradajzom i mini mozzarellom.